Božićni koncert slavnog tenora prošao u odličnoj atmosferi i izazvao ovacije

Ivan Branjug

Ivo Gamulin Gianni je u HNK Zagreb održao dugo iščekivani božićni koncert i proslavio 20. godišnjicu karijere.

Hrvatski tenor je stalni zaposlenik zagrebačkog HNK od 1995. godine te je upravo na njegovim daskama ostvario brojne zapažene uloge. Logičan odabir lokacije za koncert čini krunu njegove dugogodišnje uspješne karijere. Proslavljeni operni umjetnik je usporedno s kazališnom, uspješno gradio i glazbenu karijeru uz snimanje i izvođenje autorskih pjesama i brojne samostalne koncerte. Na taj način je pridonio nastojanju da se klasična glazba ne odmetne iz fokusa na hrvatskoj estradnoj sceni.

Koncert producent Fran Juraj Prižmić i Gianni, s redateljicom Mirnom Sporiš su uz izrazitu pažnju nastojali povezati tri umjetnosti i tri pjevačeve velike ljubavi – glazbu, ples i dramu. To im je svakako pošlo za rukom, što potvrđuje do zadnjeg mjesta popunjeni HNK te desetak minuta duge ovacije publike nakon skoro dvosatnog koncerta, koji će se uskoro moći pogledati i u programu HRT-a.

FOTO: Ivan Branjug

Odličnoj atmosferi uvelike su pridonijeli i gostujući izvođači koji su dodatno obogatili ovu glazbenu božićnu bajku. Tijekom cijelog nastupa prodoran glas našeg tenora vjerno je pratio njegov bend uz gudački orkestar, kojim je ravnao dirigent Davor Kelić.

FOTO: Ivan Branjug

Na pozornici su mu se pridružile i tri sopranistice zagrebačkog HNK, Ana Zebić, Mia Domaćina Topalušić i Darija Auguštan. Tu su bili i mladi talenti, ženski zbor Mozartine i zbor dječaka BoysVoice, dok su baletni prvaci Iva Vitić Gameira i Guilhermo Gameir Alves izveli plesnu točku.

Ivan Colarić i Vanda Winter su izveli prepjeve tradicionalnih božićnih pjesama.

FOTO: Ivan Branjug
[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]