Borzan: “Silno sam razočarana što je Sabo ušao u Predsjedništvo SDP-a”

Silno sam razočarana što je Željko Sabor ušao u Predsjedništvo SDP-a, izjavila je za N1 eurozastupnica i novoizabrana članica Predsjedništva SDP-a Biljana Borzan.

Željko Sabo bivši je SDP-ov gradonačelnik Vukovara koji je odslužio zatvorsku kaznu od osam mjeseci, jer je pokušao kupiti glas jedne vijećnice HDZ-a u vukovarskom Gradskom vijeću.

Željko Sabo na čelu vukovarsko-srijemskog SDP-a

Biljana Borzan dobila je najviše glasova za Predsjedništvo SDP-a, što je ocijenila “potvrdom njezinu radu”, ali i obavezom.

Dosadašnji rezultat prvog kruga izbora za predsjednika SDP-a smatra očekivanim. “Kažem da je Peđa najbolji kandidat i od početka sam bila uz njega, ali to ne znači nikakvu nekorektnost prema Željku Kolaru, ljudski mislim sve najbolje o njemu”, rekla je.

Tvrdi da Grbin može vratiti SDP u okvire respektabilne stranke, najjače opozicijske stranke koja puše za vrat vladajućima, otvara teme koje zanimaju građane, kritična opozicija koja je spremna doći na vlast.

Komentirala je sustav glasovanja u kojemu svaki član stranke može glasati, takozvani “jedan član – jedan glas” sustav. On, tvrdi Borzan, pogoduje situacijama kada sumnjate da se radi o ljudima koji nisu aktivni SDP-ovci nego se pojave od izbora do izbora i određuju tko će biti predsjednik lokalne organizacije ili predsjednik stranke ili član rukovodstva”.

Komentiraj