Boris Milošević o pozdravu ‘ZDS’: “Treba ići prema jasnim i nedvosmislenim zakonskim rješenjima”

Autor:

29.07.2021. Glina - komemoracija povodom 80. godisnjice ustaskog zlocina iz ljeta 1941., odrzala se u organizaciji Antifasisticke lige RH i Srpskog narodnog vijeca. Na komemoraciji su uz obitelji zrtava sudjelovali i podpredsjednik Vlade RH Boris Milosevic, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, izaslanik predsjednika Srbije Veran Matic, te voditeljica Documente-Centra za suocavanje s prosloscu Vesna Terselic.Na foto: Boris Milosevic. Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Edina Zuko/PIXSELL

Srpsko narodno vijeće (SNV) i Vijeće srpske nacionalne manjine šibensko – kninske županije organiziralo je u sriejdu komemoraciju za civilne žrtve rata ubijene tokom i nakon VRA Oluja u selu Plavnom i njegovom zaseoku Grubori, pored Knina.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević kazao je novinarima da se u ovih godinu dana nisu napravili ‘neki tektonski pomaci’. “Teško je nakon 26 godina napraviti revolucionarne iskorake, ljudi su stvorili živote negdje drugdje”, rekao je.

“Na primjeru Grubora htjeli smo kao Vlada pokazati da stojimo iza svojih riječi i da stvaramo preuvjete za povratak stanovništva. Tu imamo podršku lokalne samouprave, županije i Grada Knina”, rekao je Miloševvić.

Komentirajući zabranu pozdrava ‘Za dom spremni’, Milošević kaže da on dugi niz godina opterećuje društvo. “Stav je i dogovor i na razini Vlade i koalicije da razgovaramo najesen o inicijativi Židovske općine, da vidimo na koji način možemo djelovati kao država, jer smo svi stava da se radi o nedopuštenom pozdravu”, rekao je potpredsjednik Vlade i poručio da treba ići prema jasnom i nedvosmislenom zakonskom rješenju.

“Vidimo neuravnoteženu sudsku praksu i mislim da bi bilo dobro pomoći sudovima da imaju jasan zakonodavni alat prilikom postupanja u takvim predmetima”, zaključio je Milošević.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.