Bombaši iz Rijeke privedeni na ispitivanje u DORH

Autor:

29.05.2023., Rijeka - Privodjenje optuzenih za postavljanje bombi u Rijeci na ispitivanje u Zupanijsko drzavno odvjetnistvo. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

Dvojica uhićenih bombaša u Rijeci, Hrvat i Nijemac, koje policija povezuje s nizom postavljenih eksplozivnih naprava, danas ujutro bi trebala biti privedena na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo. Nakon toga sudac istrage trebao bi odlučiti idu li u jednomjesečni istražni zatvor. 

Malo je službenih informacija, ono što se zna jest da su uhićene dvije osobe, hrvatski i njemački državljanin. Njihovo se dovođenje u Županijsko državno odvjetništvo očekuje u jutarnjim satima. Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu oni će, kako to inače biva, biti odvedeni pred suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru. Istražni se zatvor najčešće određuje u trajanju od mjesec dana s mogućnošću produljenja. Vjerojatno će im biti određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, odnosno zbog opasnosti od bijega. Ne isključuje se mogućnost da su ovi slučajevi u kojima su eksplozivne naprave postavljene u blizini trgovačkih centara povezani sa slučajem iz travnja kada je eksplozivna naprava pronađena u jednom opatijskom hotelu, javlja HRT.

“Policija je od prvog dana krenula u opsežno i dubinsko istraživanje i ovo što su sinoć postigli rezultat je ozbiljnog rada. Praktički su od travnja do danas radili na ovom predmetu koji ima i međunarodnu dimenziju”, rekao je jučer Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Osumnjičeni dvojac uhićen je u noći sa subote na nedjelju ispred trgovačkog centra u Kostreni gdje su postavili eksplozivnu napravu.

Ubrzo nakon toga odjeknula je eksplozija kod trgovačkog centra na Pećinama, za što se također sumnjiče.

Nitko, srećom, nije ozlijeđen, a to je samo jedno u nizu podmetanja eksplozivnih naprava ispred trgovačkih i drugih objekata na širem riječkom području.

Motiv još nije poznat.

Čudne eksplozije u Rijeci. Policija uhitila dvojicu, imali su spremnu još jednu nepoznatu napravu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.