Zvjezdani hip hop dvojac Bolesna braća na dugoočekivani zagrebački koncert stižu s proširenim bendom, a posjetitelje u prostorima Vintage Industrial Bara tokom dana očekuje i Block party.

Udruženi festivali Ferragosto JAM i Graffiti na gradele ovog petka (11. svibnja), organiziraju treći Block party, kao uvod u svoja predstojeća izdanja. Cjelodnevno druženje uključit će popodnevno crtanje grafita, DJ nastupe, zabavne igre, a program će kulminirat velikim večernjim koncertom.

Mladi street art umjetnici će oslikavati predvorje kluba i time donijeti dašak onog što njeguje i promovira Graffiti na gradele, ljetni festival smješten u Bolu na Braču. Uz DJ nastupe Kune i Olivera koji će dizati atmosferu svojim plesnim funk, hip-hop i srodnim ljetnim zvucima, posjetitelji će na terasi kluba imati prilike okušati se u zabavnim igrama.

U 21 sat zabava se iz dvorišta prebacuje u klub gdje će prije Bolesne braće nastupiti energični zagrebački producent i MC brojnih klupskih večeri, Tone Tuoro a.k.a. Tony Brøwn. Iza sebe ima već nekoliko EP izdanja, a nedavno je na recentnom ‘A Trip 2 London’ EP-u predstavio zaokret u svom inače prepoznatljivom Golden Age Hip Hop zvuku uz elektroničku produkciju. Kroz glazbenu karijeru, nastupao je na najvećim domaćim festivalima i surađivao s imenima kao što su Kandžija, Remi, Filip Motovunski te mnogi drugi.

Satnica Block partyja:

18.00 crtanje grafita, popodnevno druženje, DJ nastupi Kune i Olivera
21.00 ulaz u klub
22.00 Tone Tuoro
22.45 Bolesna braća
00.30 after uz Kunu i Olivera

Kreatori popularnih likova Looke i Borne koji su svojim dogodovštinama uzurpirali scenu s početka novog milenija, već ljetos su najavili da rade na novom albumu, nasljedniku kultnog ‘Radio Fanfara’ iz 2003. U međuvremenu, proteklih par godina koncertno su se aktivirali te odradili nekoliko gostujućih klupskih i festivalskih nastupa.

U vrijeme kad su im žanrovski kolege briljantno secirali socijalne teme, kriminal i siromaštvo, Bizzo i Baby Dooks privlačili su pozornost vedrijim pristupom, catchy beatovima i pomaknuto šaljivim rimama.

Hitovima “Čiča mića“ i “Lovačke priče“ upisali su se u među istaknute hip-hop glazbenike koje su jednako voljeli radio i televizija te urbana klupska publika.

Album prvijenac ‘Lovci na šubare’ (2000.), gdje se u gostujućim ulogama pojavljuju stupovi scene Target, General Woo, Nered, Koolade i Phat Phillie, priskrbio im je Porina za najbolji hip hop album. Posljednjim albumom ‘Veliki umovi 21. stoljeća’ iz 2010. godine svoju hip-hop bazu začinili su funk, R’n’B i pop elementima.

U petak (11. svibnja) u Vintage Industrial Baru održat će prvi samostalni zagrebački koncert od 2016. godine.

Komentiraj