Bogat program jubilarne, 10. manifestacije Tesla&friends 2019.

Autor:

Davorin Visnjic/PIXSELL

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost u suradnji s Gradom Zagrebom od 9. do 11. srpnja organizira jubilarnu 10. manifestaciju Tesla&friends 2019., povodom 163. obljetnice Teslina rođenja, a trodnevnom manifestacijom ove će se godine obilježiti i 6. nacionalni Dan Nikole Tesle –  dan znanosti, tehnologije i inovacija i na taj način odati počast nacionalnom velikanu, poznatom izumitelju i znanstveniku.

Program obilježavanja počet će u utorak, 9. srpnja demonstracijom Teslinih pokusa u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, a nastavit će se koncertom studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu u Muzičkoj akademiji.

Koncert u čast Nikoli Tesli

Istog dana, Tesli u čast, na Trgu kralja Tomislava održat će se koncert “Čarobni Broadway” Gradskog kazališta Komedija. Na koncertu će glazbene brojeve nekih od najvećih svjetskih mjuzikala izvesti solisti Renata Sabljak, Vanda Winter, Vlatka Burić Dujmović, Mila Elegović, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Dražen Bratulić uz pratnju orkestra Kazališta Komedija kojim će ravnati dirigent Krešimir Batinić.

U liku Nikole Tesle zasvijetlit će fontane Sveučilišne livade u Zagrebu.

Na datum rođenja Nikole Tesle, 10. srpnja, predstavnici Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, zajedno s predstavnicima Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba, položit će cvijeće na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu, uz prigodni umjetnički program, a u Hotelu Esplanade održat će se tradicionalni svečani program obilježavanja godišnjice rođenja Nikole Tesle i dodjela Godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Kulturni, znanstveni, edukativni i turistički projekti inspirirani Teslom

Trećeg dana manifestacije, u četvrtak,  11. srpnja, u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Komori Zagreb održat će se konferencija “Tesla u Zagrebu” na temu Putovima Nikole Tesle: Tesla od Smiljana do New Yorka. Na konferenciji će biti predstavljeni uspješni kulturni, znanstveni, edukativni i turistički projekti u zemlji i regiji inspirirani Nikolom Teslom.

Manifestacija Tesla&friends 2019. održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Veleposlanstva Republike Češke u Republici Hrvatskoj, Turističke zajednice grada Zagreba, visokog učilišta Rochester Institute of Technology Croatia, Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO te Grada Zagreba.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.