EPA/DAVID MAXWELL

BLOOMBERG “Rosenstein rekao Trumpu prošli tjedan da on nije meta istrage o Rusiji “

Zamjenik američkog državnog odvjetnika Rod Rosenstein rekao je predsjedniku Donaldu Trumpu prošli tjedan kako on nije meta bilo kojeg dijela istrage o Rusiji posebnog tužitelja Roberta Muellera, izvijestio je u četvrtak Bloomberg News.

Pozivajući se na dva neimenovana izvora, Bloomberg je rekao da je Rosenstein o tome govorio i ponudio uvjeravanja na sastanku s Trumpom u Bijeloj kući 12. travnja i da je to “pomoglo obuzdati predsjednikovu želju da ukloni Rosensteina ili Muellera”.

Trump je rekao nekima od svojih najbližih savjetnika nakon sastanka kako nije pravo vrijeme da se otpusti bilo koji od njih dvojice budući da on nije meta istrage, izvijestio je Bloomberg.

Mueller istražuje navode o miješanju Rusije u američke izbore 2016. i navodni dosluh s Trumpovom kampanjom.

Rusija niječe miješanje u izbore. Trump kaže kako nije bilo dosluha i opetovano je nazvao Muellerovu istragu “lovom na vještice”, izazivajući zabrinutost da bi mogao otpustiti posebnog tužitelja ili Rosensteina, koji nadzire istragu.

Prema politici ministarstva pravosuđa meta je netko za koga se vjeruje da je počinio zločin i vjerojatno će se suočiti s optužbama, dok je subjekt netko čije je ponašanje u djelokrugu istrage, rekla je Lisa kern Griffin, bivša savezna tužiteljica i profesorica na pravnom fakultetu Sveučilišta Duke.

The Washington Post je izvijestio početkom mjeseca kako je Trump subjekt istrage.

Griffin je rekla kako uvjeravanja Rosensteina nisu bitna budući da predsjednik još uvijek može postati meta istrage.

Komentiraj