Bliska suradnica Kreše Peteka priznala krivnju

Konzultantica poduzetnika Kreše Peteka osumnjičenog u aferi Janaf Mirjana Prodan priznala je krivnju, pridruživši se time troje osumnjičenika koji su dosad učinili to isto, pa je puštena na slobodu, objavio je Jutarnji list.

Dosad su krivnju priznali i Petekov poslovni partner Zvonko Maras, šef velikogoričke Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac te voditeljica projekata EU u VG Vodoopskrbi Katarina Gašparac.

Konzultantica Prodan, koju se tereti da je s Petekom, Jelisavcem, Gašparac i velikogoričkim gradonačelnikom Draženom Barišićem Petekovoj tvrtki namještala posao projektiranja i rekonstrukcije velikogoričkog pročišćivača otpadnih voda, puštena je iz Remetinca u četvrtak na USKOK-ov prijedlog.

“Moja klijentica je iznijela obranu, nakon čega je puštena na slobodu”, izjavila je odvjetnica Prodan Željka Pokupec.

Prodan je na početku istrage osporavala optužbe te je, uz Peteka i Vatroslava Sablića, bila jedna od troje okrivljenika koji su podnijeli žalbu i na rješenje o pokretanju istrage. Međutim, očito je u međuvremenu došlo do promjene stajališta o krivnji. Inače, sve tri žalbe na pokretanje istrage, uključujući njezinu, danas su odbijene.

Priznanje Mirjane Prodan sada ostavlja zanimljivu procesnu situaciju u točki optužbe koja se tiče posla s velikogoričkim pročišćivačem, jer je od petero okrivljenika djelo zasad priznalo troje, ostavivši kao jedine okrivljenike koji poriču djelo Krešu Peteka i gradonačelnika Dražena Barišića.

Njih dvojica, kako se moglo čuti od njihovih odvjetnika Veljka Miljevića i Ljube Pavasovića Viskovića, zasad ne razmišljaju ni o kakvom priznanju krivnje.

Prodan je, prema optužbama, bila Petekova “desna ruka” u poslu s velikogoričkim pročišćivačem te su snimljeni brojni razgovori između njih dvoje u kojima se dogovaraju tehnički detalji ponude s kojom je Petek namjeravao izaći na natječaj koji je VG Vodoopskrba raspisala za rekonstrukciju pročišćivača. Međutim, tvrdi USKOK, to su radili nezakonito, prilagođavajući uvjete natječaja svojoj ponudi.

Komentiraj