Bjeloruski ministar vanjskih poslova Vladimir Makei iznenada preminuo

Autor:

Ang Bbob, Unsplash

Bjeloruski ministar vanjskih poslova Vladimir Makei umro je u dobi od 64 godine, izvijestila je u subotu državna novinska agencija Belta. “Ministar vanjskih poslova Vladimir Makei iznenada je preminuo”, javlja Belta. Makei je tu dužnost obnašao od 2012.

Početkom ovog tjedna sudjelovao je na konferenciji Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti (CSTO) – vojnog saveza nekoliko postsovjetskih država u Erevanu, a u ponedjeljak se trebao sastati s ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

Prije predsjedničkih izbora i masovnih protuvladinih prosvjeda u Bjelorusiji 2020., Makei je bio jedan od inicijatora nastojanja da se odnosi Bjelorusije sa zapadnim zemljama poboljšaju te je kritizirao Rusiju. No nakon početka prosvjeda naglo je izmijenio stajalište, tvrdeći da su demonstracije nadahnuli zapadnjački agenti.

“Šokirani smo viješću o smrti šefa ministarstva vanjskih poslova Republike Bjelorusije, Vladimira Makeija”, objavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na svom Telegram kanalu.

“Rusija će uskoro objaviti vijest o službenim izrazima sućuti.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.