BJEGUNAC MAMIĆ “Ne želim o tome pričati, imam puno posla”

Zbog zahtjeva obrane za izuzećem članova optužnog vijeća, ali i predsjednika osječkog Županijskog suda u utorak je bila prekinuta sjednica optužnog vijeća koje je, sedmi put, odlučivalo o potvrđivanju druge Uskokove optužnice protiv bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika. Optužnica je iz sedmog pokušaja potvrđena.

“Za mene nema ništa novoga. Tu su mi prijatelji, imam posla. Mislim živjeti kao i što sam do sada živio i za sada ne želim davati nikakve izjave za medije”, rekao je Zdravko Mamić za Večernji list iz Međugorja.

Podsjetimo, optužno vijeće potvrdilo je drugu Uskokovu optužnicu protiv bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika koje tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, ovaj klub oštetili za oko 200 milijuna kuna.

“Optužno vijeće prihvatilo je prijedlog tužiteljstva da se Zdravku Mamiću odredi istražni zatvor”, izjavio je nakon sjednice zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković te izrazio zadovoljstvo takvom odlukom.

Na upit novinara što će biti s izručenjem Zdravka Mamića Hrvatskoj Mišković je odgovorio kako će se tražiti njegovo izručenje iz BiH sukladno sporazumu koji je Hrvatska potpisala s tom zemljom. “Očekujemo da ćemo Zdravka Mamića uskoro vidjeti u Hrvatskoj”, poručio je Mišković.

Komentiraj