Bivši njemački reprezentativac Mesut Oezil potpisao za turski Fenerbahče

Bivši njemački reprezentativac Mesut Oezil dovršio je prelazak u turskog velikana Fenerbahče, objavio je Oezilov sada već bivši klub Arsenal.

Vijest o prelasku potvrdio je i sam 32-godišnji Nijemac turskog podrijetla, koji se zahvalio Arsenalu na njegovoj službenoj stranici, a sam igrač je prošli tjedan stigao u Istanbul, ali je morao u obveznu karantenu.

“Želio bih zahvaliti Arsenalu na ovom nevjerojatnom putovanju u proteklih sedam i pol godina. Podrška koju sam osjetio od ekipe i navijača tijekom svog boravka ovdje bila je uistinu nevjerojatna i na čemu ću uvijek biti zahvalan”, kazao je veznjak koji je bio među najplaćenijim igračima londonskog kluba, ali nije igrao od ožujka.

Oezil je potpisao za “Topnike”  2013. godine za rekordni iznos 57.47 milijuna dolara), koliko je Arsenal platio Real Madridu, a već u prvoj sezoni  pod vodstvom Arsenea Wengera osvojio je FA kup.

Wengerovom odaskom Nijemac je marginalizira, Unai Emery i Miguel Arteta su nisu ukazivali povjerenje.

U karijeri je Oezil igrao i za Schalke i Werder, a za Njemačku je odigrao 92 utakmice, postigao 23 gola i osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine.

Komentiraj