Bivši HDZ-ovac osuđen na 2.5 godine zatvora zbog silovanja zaposlenice

Autor:

09.02.2023.,Velika Gorica - Na Zupanijskom sudu u Velikoj Gorici nastavlja se suđenje Damiru Skari zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivse zaposlenice AK Siget.  Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Bivši političar, HDZ-ov zastupnik u Trećem sazivu Hrvatskog sabora te uspješan boksač i osvajač olimpijske medalje Damir Škaro osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i šest mjeseci zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice autokluba Siget kojem je bio na čelu upravo on.

Suđenje mu je započelo u Velikoj Gorici prije skoro tri godine, 21. rujna 2020. Održano je bilo 15 ročišta, a posljednje od njih bilo je prošlog petka. Zbog osjetljivosti slučaja i zaštite žrtve, suđenje je bilo zatvoreno za javnost te se ne može znati što je Škaro govorio u svojim obranama, ali još na prvom ročištu poručio je da se ne smatra krivim, javlja Danas.hr.

Na ročišta je dolazio sa slobode jer je 24. listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora nakon što je dao ostavku na mjestu predsjednika AK Sigeta.

Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je sada već bivši predsjednik seksualno napastovao u prostorijama autokluba. Tužiteljstvo ga tereti da je kaznena djela počinio tijekom lipnja 2019. te do 10. kolovoza 2019. u prostorijama AK Siget.

Osim iskaza žrtve, njezinih roditelja, liječnice, kojoj se žrtva povjerila, te još nekih zaposlenika AK Siget, tužiteljstvo je prikupilo i materijalne dokaze. Među njima je DNK vještačenje žrtvine haljine kojim je na gornjem obrubu i patentnom zatvaraču pronađen njezin, ali i Škarin DNK. Njegov DNK nađen je i na donjem obrubu iste haljine.

HDZ je nakon razotkrivanja tog slučaja protiv svog bivšeg saborskog zastupnika, brončanog boksačkog olimpijca i bivšeg predsjednika Autokluba Siget pred Časnim sudom zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.