Billie Eilish napala glazbenike koji objavljuju više varijanti vinila da bi zaradili više novca

Autor:

Billie Eilish arrives at the Oscars on Sunday, March 10, 2024, at the Dolby Theatre in Los Angeles. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Richard Shotwell

Američka glazbenica Billie Eilish usprotivila se praksi da “neki od najvećih umjetnika na svijetu” objavljuju više varijanti vinilnih izdanja albuma kako bi povećali prodaju i zaradili više novca.

U novom intervjuu za Billboard govorila je o svom trudu da se usmjeri na održivo i ekološko poslovanje pa se osvrnula i na rasipnosti koja proizlazi iz proizvodnje različitih vinilnih izdanja albuma koji rade mnogi glazbenici kako bi privukli više obožavatelja na to da troše više novca.

“U današnje vrijeme iz nekog razloga nekim umjetnicima je vrlo važno da objave razne vrste vinilnih izdanja albuma i luksuznih pakiranja. To im povećava prodaju i donosi im više novca”, rekla je Eilish

“Jako me frustrira kad se zaista trudim poslovati održivo i ekološki i činim najbolje što mogu te pokušavam u sve to uključiti moj tim, a onda neki od najvećih umjetnika u svijet proizvedu jebenih 40 različitih vinilnih izdanja albuma. Na njima su objavili različite pjesme samo kako bi vas natjerali da kupujete još više”, rekla je glazbenica.

Billie Eilish je dodala da je to “rastrošno” i da je “iritira kad vidi da njeni omiljeni izvođače rade to sranje” jer im je stalo do prodaje i “zarađivanja novca”.

Međutim, Billboard je naveo da ni ona nije imuna na tu praksu. Njezin posljednji studijski album ”Happier Than Ever” objavljen je u osam vinilnih varijanti. Rezultat toga je taj da je Billie Eilish ostvarila drugu po veličini jednotjednu zaradu na prodaji vinila u posljednjih 30 godina.

Ali treba napomenuti i to da je Billie Eilish ipak brinula o zaštiti okoliša jer su za tiskanje vinila korišteni reciklirani materijali.

Iako Billie Eilish nije navela imena onih koji zgrću gomilu novca na prodaji raznih varijanti ploča, popularni glazbenici poput Taylor Swift, Travisa Scotta, Olivije Rodrigo i Blink-182 objavili su nekoliko vinilnih varijanti svojih novih albuma. No možda će slijediti njezin primjer i u budućnosti za proizvodnju koristiti reciklirane materijale.

Što se tiče sljedećeg albuma Billie Eilish, on bi trebao izaći uskoro. U veljači je glazbenica otkrila da je gotov i napomenula da sada čeka da Ariana Grande prva objavi svoj album.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.