‘BILI’ DRAGULJ Rokas Pukštas pozvan u reprezentaciju SAD-a za Olimpijske igre

Autor:

14.04.2024., stadion Poljud, Split - SuperSport HNL, 30. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek. Rokas Pukštas Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Nogometnu reprezentaciju Sjedinjenih američkih država na Olimpijskim igrama nismo vidjeli više od desetljeća i pol, od Pekinga 2008. Amerikanci se vraćaju, a na širem popisu je i sjajni Hajdukov veznjak litavskog podrijetla


Na žalost, hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama nismo gledali nikada. Ovog ljeta na Igrama u Parizu nogometni turnir mogao bi imati barem jednog HNL predstavnika.

Naime, Hajdukov dragulj, Amerikanac Rokas Pukštas našao se na širem popisu izbornika olimpijske SAD reprezentacije, Marka Mitrovića.

Sjajni 19-godišnjak koji igra na Poljudu inače litavskog podrijetla no i rođen je i odrastao u Americi.

HAJDUK Bilić i Kalinić na europskoj ‘turneji’. Traži li se trener u Poljskoj i Italiji?

Širi Mitrovićev popis od 25 igrača bit će smanjen na njih 18, a svoju riječ može dati i klub jer Olimpijske igre nisu dio službenog kalendara FIFA-e.

Dakle klubovi nemaju nikakvu obvezu po svjetskim nogometnim propisima pustiti svoje igrače u reprezentaciju na Olimpijske igre.

Inače Pukštas, naravno, po svemu zaslužuje biti članom te selekcije. Dečku je 19 godina, u Hajduku je od 2020, ima 59 utakmica u dresu s Hajdukovim grbom.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dakle, ukazana mu je zaslužena čast da bude na popisu reprezentativaca svoje zemlje. Što on sam misli o tome i kakav je stav njegovog kluba, to ćemo tek vidjeti.

Dečko je pokazao da je igrač na kojeg se po svemu apsolutno može računati i da ima potencijal za silno veliku nogometnu karijeru.

Dakle i potencijalno – silno veliki izlazni transfer. U Split je došao iz Barcelonine američke Akademije, a ugovor s Hajdukom ima do ljeta 2027. godine.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.