BiH: U dvije hercegovačke općine zabilježena prva tri slučaja delta soja koronavirusa

Autor:

30.04.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Opca bolnica Prim. dr. Abdulah Nakas. 
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Armin Durgut/PIXSELL

Tri slučaja zaraze novim delta sojem koronavirusa na području entiteta Federacije BiH potvrđeni su u dvije općine u zapadnoj Hercegovini, zbog čega su zdravstvene vlasti u utorak pozvale na ubrzavanje cijepljenja.

“Dva slučaja su u Ljubuškom, jedan u Čitluku. Moramo ubrzati cijepljenje i samo cijepljenjem i individualnom zaštitom možemo izbjeći četvrti val”, izjavio je vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH dr. Siniša Skočibušić.
Pojasnio je kako je nedvojbeno da je i BiH suočena s delta sojem virusa koji je zarazniji, ugrožava veći broj ljudi te ima štetnije zdravstvene posljedice.
Dr. Skočibušić je dodao da je potrebno nastaviti pridržavati se svih mjera koje su se do sada pokazale učinkovitima u sprječavanju širenja koronavirusa.
U BiH je posljednjih tjedana razmjerno dobra situacija brojem novozaraženih od koronavirusa. U posljednja 24 sata je zabilježeno 15 pozitivnih na testiranju na prisustvo virusa SARS-CoV-2, nije umro nijedan pacijent, a 129 osoba se oporavilo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.