BiH: Pojačane mjere sigurnosti, stanje za sada stabilno

Autor:

16.10.2023., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Ministar sigurnosti u Vijecu ministara BiH Nenad Nesic predao je u Tuzilastvo BiH dokumentaciju o boravku Visokog predstavnika Christiana Schmidta u BiH. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

 Mjere sigurnosti povećane su i u Bosni i Hercegovini zbog procjene o pojačanoj opasnosti od terorističkih napada, potvrdio je resorni ministar te zemlje Nenad Nešić.

On je u izjavi lokalnim medijima kazao kako je procjena da je trenutačno sigurnosno stanje u zemlji dobro, ali da su mjere opreza nužne zbog mogućeg prelijevanja krize prouzročene eskalacijom nasilja na Bliskom istoku.

Ministar sigurnosti BiH izjavio je kako su mjere sigurnosti sada “na višoj razini” ne pojašnjavajući što to točno znači, ali je istaknuo kako policijske agencije u zemlji bez zapreka obavljaju svoje zadaće.

“Pratimo zbivanja kako u regiji tako i u svijetu i očekujemo da nas ni jedan događaj neće iznenaditi”, kazao je Nešić.

Sukobi između Izraela i islamističke skupine Hamas podijelili su javnost u BiH što uključuje i najviše državne dužnosnike, dok iz palestinske zajednice koja djeluje u zemlji stižu stalni pozivi.

OZNAKE: BiH, terorizam, sigurnost

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.