Britanska izvidnička postrojba sastavljena od 40 vojnika bit će upućena u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je u utorak iz zapovjedništva misije Althea u Sarajevu, koju čine vojne postrojbe zemalja članica Europske unije (EUFOR).

Iz Altheae nisu potvrdili ali niti opovrgnuli napise britanskog Timesa koji je prošloga tjedna objavio kako se radi o britanskim snagama čiji je cilj spriječiti miješanje Rusije u predstojeće opće izbore u Bosni i Hercegovini.
“Ujedinjeno Kraljevstvo se složilo rasporediti jednu manju izvidničku postrojbu koja će u potpunosti biti u lancu zapovjedi EUFOR-a kako bi zapovjedniku pružala podršku za izvršenje misije osiguranja sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini”, priopćeno je.

Pojašnjeno je kako je Odbor EU za politiku i sigurnost (PSC) na temelju procjene zapovjedništva Operacije Althea naložio povećanje vojnih kapaciteta, ali bez povećanja ukupnog broja vojnika EUFOR-a.
Iz ove misije je pojašnjeno kako je Ujedinjeno Kraljevstvo, zajedno s drugim zemljama sudionicama misije, ‘osiguralo vojnike za popunu upražnjenih i novih pozicija u EUFOR-u’, te navedeno kako je u pitanju “uobičajen i redoviti postupak”.
Kako je objavio Times, Velika Britanije će angažirati dodatne promatrače kako bi se osigurao izborni proces, te povećati broj britanskih vojnika.

Komentiraj

PREKOepa
Podijeli objavu
Prethodni članakLopetegui novi trener Real Madrida!
Sljedeći članakGrčka i Makedonija postigle dogovor oko imena
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.