Bierhoff predlaže format turnira za Ligu nacija

Bivši njemački nogometni reprezentativac, a sada direktor Njemačkog noogmetnog saveza Oliver Bierhoff predlaže da se Liga nacija igra u obliku turnira na neutralnom terenu.

Kako je pandemija koronavirusa blokirala sva sportska događanja na gotovo tri mjeseca i mnoga velika sportska natjecanja su odgođena ili otkazana nastala je gužva u kalendarima različlitih sportova. Europsko nogometno prvenstvo je prebačeno na sljedeću godinu što stvara probleme i u Ligi nacija koja se trebala početi igrati na jesen i to tako da svaka reprezentacija igra sa svakom kod kuće i u gostima.

“Format turnira bi bio dobra alternativa,” izjavio je Bierhoff za časopis “Kicker”.

Kako on smatra, s obzirom da do jeseni gledatelji neće moći s tribina pratiti utakmice, nacionalni nogometni savezi bi lakše pristale na ovakav format natjecanja. Nogometaši se tako ne bi umarali nepotrebnim putovanjima, a i kontrola momčadi zbog koronavrusa bi bila lakša.

Također, ponudio je i Njemačku kao mogućeg domaćina. “Imamo potrebno znanje i odlični smo organizatori što smo već dokazali. Ako bismo tako pomogli Europskoj nogometnoj federaciji, mi smo spremni”, dodao je.

Hrvatska je u Ligi nacija u skupini 3 s Francuskom, Portugalom i Švedskom, a natjecanje je trebala otvoriti gostovanjem kod Portugala 5. rujna.

Komentiraj