Biden se nada dogovoru o prekidu vatre u Gazi: ‘Nadam se do ponedjeljka…’

Autor:

epa11175589 US President Joe Biden delivers remarks during the National Governors Association Winter Meeting in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 23 February 2024. The Biden administration announced on February 21 that some 150,000 borrowers will receive a cumulative 1.2 billion US dollar in student-debt forgiveness under the income-driven repayment program known as SAVE.  EPA/LEIGH VOGEL / POOL

EPA/LEIGH VOGEL / POOL

Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je izrazio optimizam u pogledu skorog prekida vatre između Izraela i palestinskog militantnog pokreta Hamas u ratu u Gazi.

“Moj savjetnik za nacionalnu sigurnost mi je rekao da smo blizu”, rekao je Biden. “Još nismo gotovi. Nadam se da ćemo do sljedećeg ponedjeljka imati prekid vatre”, dodao je.

Katar, Egipat i SAD već tjednima pokušavaju posredovati u novom sporazumu o prekidu vatre između Hamasa i Izraela u Gazi, u dogovoru koji bi trebao olakšati oslobađanje izraelskih talaca koji se još drže u obalnom pojasu.

Međutim, neizvjesno je hoće li međunarodni posrednici uspjeti ispregovarati takav dogovor do 10. ožujka, kada bi trebao početi muslimanski post ramazan.

Mediji su ranije objavili da teški pregovori ne napreduju. Izraelske televizijske postaje Channel 12 i Kan citirale su dužnosnike koji su rekli da pregovarački okvir koji su predložili posrednici još uvijek nije kompatibilan sa zahtjevima Hamasa.

Hamas je pak optužio Izrael da blokira pregovore.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Marijan

prije 2 mjeseca

Kad god se dragi slinavi Joe NADA tada njegov intimni prijatelj Bibi naredi još veću vatru na civile i djecu.