Biden: Masakr u Buči je “golem ratni zločin”

Autor:

epa09862578 US President Joe Biden delivers remarks on gas prices in the Eisenhower Executive Office Building on the White House complex in Washington, DC, USA, 31 March 2022. Biden announced a historic oil reserve release, up to 180 million barrels. Biden cited the Russian President and the Russian invasion of Ukraine as a cause for rising oil prices.  EPA/MICHAEL REYNOLDS / POOL

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je ruski masakr u ukrajinskom gradu Buči “golemim ratnim zločinom”.

U govoru u Washingtonu, Biden je rekao da je “cijeli svijet vidio brutalnost i nehumanost” u Buči te je pozvao odgovorne nacije da se “ujedine i kazne počinitelje”, prenio je N1.

“Civili koji su hladnokrvno ubijeni i bačeni u masovne grobnice. Ostavili su cijelom svijetu da to vidi, bez ikakve izlike ili opravdanja. To je ništa manje nego golemi ratni zločin”, rekao je Biden.

“Odgovornice nacije morajau se ujediniti i kazniti počinitelje. Zajedno s našim partnerima i saveznicima nastavit ćemo dizati trošak rata za Putina, nanositi mu bol i dodatno ekonomski izolirati Rusiju”, rekao je Biden.

Američki predsjednik rekao je da Zapad poduzima sankcije koje će “smanjiti BDP Rusije za više od 10% ove godine”, pa dodao da će ekonomske sankcije “vjerojatno izbrisati zadnjih 15 godina ruskog napretka”.

Ponovio je da će potpisati izvršnu uredbu kojom se zabranjuju sve američke investicije u Rusiju.

“Zahvaljujući hrabrosti i borbenom duhu ukrajinskog naroda, Rusija je već doživjela neuspjeh i nije uspjela ostvariti svoje prvotne ratne ciljeve. Rusija je htjela zauzeti Kijev, srušiti ukrajinsku demokraciju i izabranu vladu. Kijev i danas stoji, a vlada je i dalje na vlasti”, rekao je Biden.

“No, borba je daleko od gotove. Rat će se nastaviti još dugo, ali Amerika će nastaviti biti uz Ukrajinu i ukrajinski narod u borbi za slobodu”, zaključio je Biden.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.