Bičanić novi sportski direktor PPD Zagreba

Jučer je došlo do promjene u upravljačkoj strukturi rukometnog kluba PPD Zagreb pa je novi sportski direktor postao nekadašnji igrač Damir Bičanić.

Bivši rukometaš Zagreba i donedavni direktor za Međunarodne odnose te odnose sa EHF-om i SEHA ligom preuzet će treću važnu dužnost u najboljem hrvatskom rukometnom klubu.

“Prije svega, iznimno sam počašćen i sretan što ću preuzeti ovu ulogu. Dat ću sve od sebe da što bolje obavljam svoj posao i to baš kako je prije mene radio moj prijatelj te kolega Josip Valčić. On je odradio vrhunski posao i ja ću ustrajati na tome da klub nastavi istim putem. Ukoliko nam to financije dozvole, pokušat ćemo svi skupa dignuti priču na jednu još veću razinu”, rekao je novi sportski direktor PPD Zagreba.

“Činjenica da sam većinu karijere proveo u Španjolskoj i Francuskoj pomaže mi u obavljanju ovog posla, kojeg zapravo obnašam već skoro mjesec dana. Samo je sada postalo službeno. Činjenica da govorim tri strana jezika može mi pomoći u ovom poslu, ali isto tako i brojna poznanstva te prijateljstva koja sam stekao. Igrajući gotovo deset godina vani vidio sam mnoge pozitivne, ali i neke negativne stvari u smislu organizacije te vođenja kluba. To je svakako vrijedno iskustvo, koje će mi ovdje dobro doći”, dodao je Bičanić te otkrio neke planove kluba u bliskoj budućnosti.

“U ovom trenutku mogu reći kako smo blizu potpisa ugovora sa jednim desnim vanjskim i jednim pivotom. Također, moja želja je da se dovede još jedan kvalitetan i iskusniji šuter. Mislim da bismo tako mogli upotpuniti sliku Zagreba za sljedeću sezonu. Što se tiče nekog dugoročnijeg plana, želja svih nas u upravi je da vratimo Zagreb tamo gdje smatramo da klub zaslužuje biti. Želja je biti dio Final Four turnira Lige prvaka ili barem što bliže tome. Što se regije tiče, mislim da smo u ovom trenutku ipak stepenicu iznad hvalevrijednih konkurenata poput Celja, Nexea ili Vardara. Iznad nas su, treba to reći, klubovi poput Veszprema i Szegeda, ali činjenica jest da su njihove financije bitno drugačije od naših”.

Kao igrač Bičanić je nastupao za Umag, Osijek Elektromodul, Agram Medveščak, Zagreb, Ademar Leon, Chambery i ponovno Zagreb. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 101 nastup i postigao 176 golova. Osvojio je srebro na Mediteranskim igrama 2005. u španjolskoj Almeriji i na Europskom prvenstvu 2010. godine u Austriji. Može se pohvaliti sa osvojenim broncama na Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji 2012., na Olimpijskim Igrama u Londonu iste godine i na Svjetskom prvenstvu 2013. godine u Španjolskoj.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner