Besplatne eLektire i kroz mobilnu aplikaciju

Portal eLektire objavio je da su lektirni naslovi, osim na njihovim mrežnim stranicama, dostupni i kroz besplatnu mobilnu aplikaciju Omoguru, prilagođenu ponajprije onima s disleksijom i drugim teškoćama čitanja.

Na portalu eLektire, na adresi https://lektire.skole.hr/, mogu se pronaći cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire i šire.

Portal je pokrenut 2009., na inicijativu i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u realizaciji Bulaja naklade i Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET.

eLektire mogu se čitati, naglašava se, i kroz besplatnu Omoguru mobilnu aplikaciju. Uz Omoguru aplikaciju čitatelj knjige lako može prilagoditi sebi, svojim jedinstvenim potrebama i željama, ističe se, uz napomenu da aplikacija koristi posebno OmoType pismo i niz drugih značajki za čitanje bez napora.

Na portalu se naglašava da se ugodno iskustvo čitanja nudi ponajprije onima s disleksijom i drugim teškoćama čitanja ali i svim drugim ljubiteljima priča i knjiga.

Komentiraj