BEROŠ U ZADRU: “Savjetujem mladima da budu odgovorni, jer i oni mogu oboljeti”

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je u petak zadarsku bolnicu, a medijima se obratio na konferenciji za novinare zadarskog Stožera civilne zaštite.

Zahvalio je članovima Stožera na organizaciji posla i građanima koji poštuju mjere.

“Svatko od nas može najviše napraviti. Došao sad dati podršku i zdravstvenom sustavu”, rekao je ministar na press konferenciji.

“Zajedno smo svi skupa, apeliram još jednom na građane da poštuju mjere, pazimo na mjere. Ponukan rezultatima, iako smo rekli da stariji građani imaju teži tijek. No imamo i mlađih oboljelih. Savjetujem mladima da budu odgovorni jer i oni mogu oboljeti čak i od težeg oblika kliničke slike”, poručio je.

Beroš je naglasio da je na liječnicima pojačana odgovornost te dodao da će se ispitati sve okolnosti ulaska infekcije u biogradsku bolnicu.

“Rekao sam da je na liječnicima i svim djelatnicima povećana odgovornost. Apeliram na sve zdravstvene radnike koji se odgovorno ponašanju da takvi budu i dalje i oni i svi ostali”, kazao je ministar zdravstva.

“Jednostavan je način suzbijanja infekcije, a to je odgovornost. Vi ste sad svi preblizu, pa vas molim da se odmaknete. Radimo sve da osiguramo adekvatan broj respiratora, nemamo čarobni štapić, ali ako se bude društveno odgovorno ponašali, nadam se da potreba za njima neće biti više od onoga što planiramo.”, rekao je Beroš u Zadru.

Komentiraj