Beroš pozvao građane na odgovorno ponašanje tijekom blagdana

Autor:

19.12.2022., Zagreb - Obilazak obnovljenog prostora Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljevic" nakon potresa. Ministar zdravstva Vili Beros. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš pozvao je u četvrtak sa sjednice Vlade građane na odgovorno ponašanje u nadolazeće blagdansko vrijeme, u kontekstu prevencije zaraze od i dalje prisutnog koronavirusa te upotrebe pirotehničkih sredstava.

Dolazi nam vrijeme intenzivnog druženja, stoga moramo imati na umu činjenicu da nam broj oboljelih od koronavirusa posljednjih dana postupno raste, a dolazi i virus sezonske gripe. Zato još jednom apeliramo na građanstvo da poduzme sve mjere koje doprinose smanjenju širenja virusa, rekao je Beroš.

“Tome treba dodati da je najbolja mjera prevencije razbolijevanja i težih oblika bolesti upravo cijepljenje”, dodao je.

U kontekstu teškog ozljeđivanja devetogodišnjeg dječaka, kojem je u srijedu eksplodirala petarda u ruci zbog čega je ostao bez svih prstiju osim palca, Beroš je upozorio na opasnost od upotrebe pirotehničkih sredstava, eksplozivnih naprava i petardi jer mogu uzrokovati teško tjelesno oštećenje i invaliditet do kraja života.

“Uzmimo ove dvije napomene u obzir i ponašajmo se odgovorno”, poručio je ministar te zaželio dobro zdravlje svima u idućoj godini.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.