Beroš i Tomašević razgovarali o projektu Nacionalne dječje bolnice: “Do kraja godine studija izvodljivosti”

Izgradnja Nacionalne dječje bolnice u Blatu bila je tema radnog sastanka održanog u subotu, u Ministarstvu zdravstva, na inicijativu ministra Beroša. Gradonačelnik Tomislav Tomašević i ministar Beroš razgovarali su o skorašnjem završetku studije izvodljivosti kao ključnog koraka u realizaciji tog važnog strateškog projekta za zdravstveni sustav.

Kako je Grad Zagreb vlasnik zemljišta u Blatu, ministar Beroš naglasio je kako će studija izvodljivosti biti napravljena do kraja ove godine.

Strateški cilj

‘Sa zadovoljstvom mogu ustvrditi kako se aktivnosti usmjerene prema gradnji spomenute bolnice provode prema planu, budući da je Nacionalna dječja bolnica jedan od strateških ciljeva našeg zdravstvenog sustava. U cijelom ovom kompleksnom procesu važna je bliska, partnerska suradnja Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba. Sastanak s gradonačelnikom Tomaševićem pozitivan je iskorak na tom putu’, izjavio je ministar Beroš.

Spomenuta bolnica predstavljat će krovnu instituciju u bolničkom sustavu koja će svojim potencijalom osigurati zdravstvenu zaštitu najviše kvalitete djeci u Zagrebu i Republici Hrvatskoj jačanjem kapaciteta Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkom upravljanju epidemijom COVID-19 te o potrebi povećavanja broja cijepljenih pri čemu se zaključilo kako se jedino zajedničkim naporima, na svima razinama, od lokalne do nacionalne, mogu postići zadovoljavajući rezultati.

 

 

 

Komentiraj