HINA/ es

BERNARDIĆ “Socijaldemokrati su jedino rješenje za odnose Hrvatske i Slovenije”

Davor Bernardić dao je intervju za slovenski Dnevnik u kojem je komentirao odnose Hrvatske i Slovenije. Bernardić je poručio kako bi dvije države probleme trebale riješiti razgovorom i diplomatski, te kako arbitražu smatra valjanom.

“Nijedan zdravorazumski sporazum nije problem za mene. Svjestan sam da je Slovenija, poput Hrvatske, pomorska država i da mora imati izlaz na otvoreno more. Presuda arbitražnog suda usvojena je u duhu dobre europske prakse. Ono što će biti konačni sporazum i kako će se provesti – bilo da će biti više ili manje od arbitraže – ovisi o obje zemlje. Najvažnije je u ovom trenutku zaštititi ribare koji rade na tom području i da i dalje nemaju problema u prekograničnom prometu,” izjavio je Bernardić.

Šef SDP-a smatra kako su jedino rješenje za razmirice između sdvije države sofijaldemokrati.

“Jedini način da se riješe je održavanje razgovora socijaldemokrata. Desničarske vlade neće riješiti problem. Njihovi su problemi prikladni jer mogu mobilizirati biračko tijelo svojim pomoći. Što duže postoji taj problem, to se više može privući bilo kojoj predizbornoj kampanji” zaključio je Bernardić.

Komentiraj