HINA/ Denis CERIĆ

BERNARDIĆ ‘Ne prihvaćam ostavku Snježane Banović’

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić za N1 je u drijedu izjavio kako ne prihvaća ostavku Snježane Banović, koja je ranije danas na društvenim mrežama objavila da je u pismu Bernardiću i Rajku Ostojiću podnijela ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a.

“SDP kao demokratska stranka cijeni drugo i drugačije mišljenje, pa tako i u ovom slučaju mišljenje gđe Banović, koje je ponekad i u nekim svojim dijelovima u suprotnosti s mišljenjem i službenim stavom stranke. Žao mi je što je gđa. Banović dala ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a, i ja osobno ne prihvaćam tu ostavku jer smatram da nam gđa Banović svojim radom, iskustvom, znanjem i idejama itekako može pomoći”, rekao je Bernardić za N1 dodajući da je odluka na njoj samoj.

“Cijenim također sve konstruktivne prijedloge, inicijative i rješenja koja imaju za cilj dodatno jačanje stranke i društva u cjelini, pa tako i njene prijedloge. Moramo biti svjesni činjenice da ponekad put od ideje do realizacije i nije tako jednostavan, te se rezultati ne mogu očekivati preko noći”, poručio je šef SDP-a te istaknuo kako smatra da je stranka danas na dobrom putu, unatoč poteškoćama s kojima se susreću.

“Kao što je već poznato, SDP je stranka koja ima nultu stopu tolerancije prema nasilju nad ženama. Tako će biti i ubuduće. U slučaju koji se spominjao, nije postojao razlog za takvom ishitrenom, oštrom i nedobronamjernom reakcijom prema g. Lalovcu, jer je protiv njega odbačena prijava za obiteljsko nasilje od strane nadležnih institucija, te je predmet i službeno zatvoren”, zaključio je Bernardić.

‘Ovo je ostavka koju sam poslala Bernardiću i Ostojiću’

Komentiraj