Srdjan Ilic/PIXSELL

BEOGRAD NA VODI Sedam godina projekta koji je trebao spasiti srpsku ekonomiju

Megalomanski projekt ‘od nacionalnog značaja’ simbol je Vučićeve Srbije. Sa svojim promašenim rokovima, planovima i obećanjima, Beograd na vodi upečatljiviji je od ostalih Vučićevih neizvedivih obećanja, poput onog o ekonomskom procvatu i europskim integracijama

Ulaganje više od tri milijarde dolara iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u oko dva milijuna četvornih metara poslovnog i stambenog prostora, uz otvaranje 200.000 novih radnih mjesta. Izgradnja nebodera visokog 220 metara, tržnih centara, opere, više od 2000 apartmana koje će kupovati najbogatiji ljudi na svijetu, bulevara širokog 40 metara. Projekt ukupne vrijednosti osam milijardi dolara, koji će u roku od šest do osam godina kompletnu privredu zemlje dovesti u vrh Europe i svijeta.

Tim riječima je 2012. godine najavljen projekt Beograd na vodi. Na njemu je angažirana tvrtka Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je, pokazalo se nedavno, jedan od dvaju mogućih partnera u izgradnji projekta koji je u Zagrebu na obali Save zamislio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić….

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj