Benčić: “Nema nikakvog novog HDZ-a”

Nema nikakvog novog HDZ-a – tom je tvrdnjom saborska zastupnica stranke Možemo! Sandra Benčić komentirala pravomoćnu presudu Vrhovnog suda HDZ-u u aferi Fimi media.

Najvažnije je u toj presudi, kaže Benčić, to što imamo stranku na vlasti, koja je vladala i u većini mandata u zadnjih 30 godina, a koja je sada i pravomoćna osuđena za korupciju.

“Vijest o tome da je HDZ pravomoćno osuđen došla je na kraju rasprave u Saboru o kandidatu sucu Dobroniću za predsjednika Vrhovnog suda, a koliko nam je poznato, presuda je donesena nekoliko mjeseci ranije, a objavljena je tek danas. Mi upravo raspravljamo o višegodišnjem financijskom okviru EU i na koji će način biti regulirano trošenje sredstava imajući knedlu u grlu jer znamo da tim sredstvima upravljaju članovi stranke osuđene za korupciju”, kazala je Benčić, a prenio Jutarnji list.

Dodaje kako, iako Andrej Plenković govori da je ovo novi HDZ, to nije točno. “Ja gledam u Saboru u Bačića i Jandrokovića koji se svi spominju u aferi Fimi media. Dakle, nema nikakvog novog HDZ-a, jedino što imamo je za građane stara vijest, a za hrvatsko pravosuđe nova – da je HDZ stranka korupcije”, zaključuje Benčić.

Domagoj Hajduković, predsjednik novog saborskog Kluba socijaldemokrata, reagirao je izjavom na Facebooku: „Korupcijski skandali koje prate duga suđenja uništili su vjeru građana u zakone i institucije. Efikasna država, dobro društvo u osnovi znače red i povjerenje. Sanaderova vlada je, sada i službeno, koruptivna hobotnica, kleptomanska formacija koja nas je pljačkala! Građani osjećaju nepravdu na svakom koraku, a najveća nepravda koju osjećaju je kada vide da zakoni u ovoj zemlji nisu jednaki za sve, da moćnici i korumpirani političari godinama izbjegavaju ruku pravde. Osjećam je i ja…”, napisao je Hajduković.

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta upozorava kako je Hrvatska na neki način zarobljena država, a najodgovorniji za to stanje je HDZ. “Oni su sami sebi svrha i koriste sve moguće poluge moći da zadrže svoje pozicije, tako da ovo nije iznenađenje što je potvrđena presuda, ali ono što jest iznenađenje, da ankete već duže vrijeme pokazuju da im je podrška među biračima solidna pa se pitam zašto je to tako. U Hrvatskoj nedostaje samopoštovanje jer trpe predugo takve korumpirane političare”, kaže Bartulica.

Hrvoje Zekanović iz Hrvatskih suverenista kaže kako ne kriju osjećaje kada su u pitanju politički konkurenti, nalazili se oni skroz na ljevici ili u centru lijevo kao SDP i HDZ. “Kao što smo istaknuli da nam nije krivo što se raspada SDP, tako nam je i drago da se konačno dogodila pravda i da je HDZ napokon osuđen za svoja kriminalna djela. Drago mi je i da će proračun biti puniji za 18 milijuna kuna i nadam se da će ovo biti opomena svima, a naravno posebice HDZ-ovcima, jer su oni i nakon velike Fimi medije imali mnogo mini Fimi medija”, kazao je Zekanović.

 

Komentiraj