Inozemni ured Grada Beča (©stadtwienmarketing)

Beč koristi adventske sajmove za testiranje 5G tehnologije

Budućnost mobilnog interneta stigla je prije nekoliko dana pred zgradu bečkog poglavarstva. Grad Beč u suradnji s najvećim austrijskim pružateljima internetskih usluga , A1 Telekom Austria, T-Mobile Austria i Hutchinson Drei, tamo testira novu 5G tehnologiju.

Tehnologija 5G korisnicima bi u budućnosti trebala omogućiti brži pristup internetu te ekstremno brzo vrijeme reagiranja, tako da će ljudi, strojevi i proizvodi moći međusobno brže komunicirati u stvarnom vremenu.

Bečki Rathausplatz izabran je za testno područje, jer se tamo tijekom božićnih blagdana zadržava jako velik broj ljudi koji koriste usluge mobilnog interneta, što će pružateljima usluga i Gradu dati dobar uvid u stvarnu situaciju i otkriti potencijale za poboljšanje. Testiranje na jednom od najfrekventnijih bečkih trgova nastavit će se i nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, a po najavama trebalo bi trajati do sredine 2019. godine.

“Želimo da Beč postane najdigitaliziraniji grad u Europi. Pri tom nam je važno da to ne dovede do stvaranja još većeg socijalnog jaza. Pokušat ćemo sve stanovnike uključiti u taj proces, a pretpostavka za to je odgovarajuća tehnička infrastruktura i suradnja Grada s pružateljima internetskih usluga“, rekao je gradonačelnik Michael Ludwig prilikom puštanja u rad novog sustava.

Komentiraj