Hina Dario GRZELJ

BAUK “Pitajte HDZ o promjeni stava, a ne nas o uvjetovanju”

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u Saboru je dao izjavu za medije, u kojoj je komentirao zahtjev SDP-a za osnivanjem Istražnog povjerenstva za Agrokor.

“Mi danas imamo sjednicu Kluba zastupnika u 17 sati, nakon čega ću vam moći detaljnije odgovoriti na to pitanje”, rekao je Bauk dodajući da nema sumnje da će u odgovorima određenih aktera u ovom slučaju hrvatska javnost dobiti neke nove informacije i odgovore na pitanja, a naravno da će i zastupnici izvršiti svoju dužnost, a to je da daju građanima mogućnost da čuju odgovore na ta pitanja.

Usporedio je osnivanje ovoga istražnog povjerenstva s istražnim povjerenstvom u slučaju Ine, kad su se objavile neke stvari koje su, kako je rekao, poslužile kao pomoć organima da utvrde neke druge činjenice.

“Što se tiče stava članova kluba, u ovom trenutku ima onih koji smatraju da bismo trebali nastaviti s uvjetovanjem, ima onih koji smatraju da ne bismo trebali nastaviti s uvjetovanjem i ima onih koji smatraju da bi trebali naći kompromis i dogovor s vladajućima i da čujemo njihove razloge zašto su odustali od povjerenstva i da pokušamo naći neko rješenje”, rekao je Bauk, kako prenosi N1.

Naglašava kako mu nije jasno da se propituje njihovo uvjetovanje povjerenstva, a ne zašto je HDZ promijenio mišljenje. “Kada smo prvi put iznijeli ideju da se osnuje istražno povjerenstvo, iz HDZ-a su dolazili tonovi da oni nemaju ništa protiv i da oni ne žele ništa skrivati. Onda su oni u jednom trenutku promijenili mišljenje. Bilo bi dobro propitivati zašto su oni promijenili mišljenje. To nisam vidio da je netko detaljnije analizirao”, naveo je.

 

Komentiraj