BAUK O UHIĆENJU NOVINARA: “Nadam se da će Božinović provjeriti što se dogodilo, ako neće on, hoće Odbor”

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk u utorak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao jučerašnje uhićenje novinara portala Index Gordana Duhačeka.

“Napredovali su malo, do sada su išli u redakciju legitimirati, a sada smo došli na novi stupanj postupanja policije prema novinarima”, rekao je Bauk dodajući kako mu je čudno da je u oba slučaja pokrenut postupak jer oba spadaju u granice slobode izražavanja.

“Možda će se u budućnosti za vrijeme vladavine Kolinde Grabar-Kitarović govoriti da je to bilo vrijeme kada niste smjeli premijera zvati ćaćom i niste smjeli svašta tvitati. Ima tih situacija kada je policija prestrogo postupala u slučajevima slobode izražavanja. Po ovome što sam uspio vidjeti i informirati se, radi se o satiri i vrsti izražavanja revolta koje se ne bi moglo svesti u prekršajne zakone”, smatra Bauk i naglašava kako će ovaj slučaj najvjerojatnije završiti u Strasbourgu. Do tada, smatra, vršit će se pritisak na novinare.

Pretpostavlja da se ministar Davor Božinović, kada je vidio o čemu se radi i pogledao kakve su reakcije, pokušao informirati i ono što su mu rekli on je rekao novinarima. “Nadam se da će ministar imati priliku provjeriti što se dogodilo, ako ne provjeri on sigurno će saborski Odbor imati što za pitati”, dodaje.

Komentiraj