Bauk: Liste su ovlast predsjednika

Određivanje redoslijeda na kandidacijskim listama ovlast je predsjednika SDP-a od osnivanja stranke. Predsjednik će biti zaslužan i za uspjeh i za neuspjeh. Sada se treba fokusirati na političke suparnike, a poslije će biti prilike za analizu – tako je Arsen Bauk, nositelj liste Restart koalicije u 10. izbornoj jedinici, u Splitu, danas pokušao smiriti svađe u SDP-u oko izbornih lista, koje su kulminirale odbijanjem uglednog SDP-ovca Ranka Ostojića da se kandidira na izborima.

Bauk je za N1 televiziju govorio o tim sporovima, o kojima su SDP-ovci raspravljali na sjednici Glavnog odbora, gdje su neki članovi izrazili nezadovoljstvo mjestima na listama. “Kolege su izrekle nezadovoljstvo, ali ne na način da bi se sjednica mogla okarakterizirati burnom, a po mom su ukusu bili i previše mirni – ako je bila tolika razina nezadovoljstva. Mi se, što se mene tiče, od danas ne bavimo više listama, nego HDZ-om”, kazao je Bauk, dodajući da će poslije izbora biti vremena za analize.

Rekao je da je Ranko Ostojić trebao biti na listi. “Svaki bi član SDP-a naporavio drugačiji redoslijed, ali to je ovlast predsjednika SDP-a od osnivanja stranke. Predsjednik će biti zaslužan i za uspjeh i za neuspjeh. Sada se treba fokusirati na političke suparnike, a poslije će biti prilike za analizu. Sada bih više volio da naša lista dobije pet osoba s liste koju ja nisam birao, nego četiri onih koje sam ja odabrao”.

Bauk očekuje da će rezultat SDP-a “biti u korelaciji s dosadašnjim rezultatima”. “Mi idemo na ove izbore da smijenimo vlast HDZ-a. Koalicijski partneri bi nam najprije mogle biti stranke nacionalnih manjina, te one ljevije i stranke centra. Ako prođu Demokrati, vjerujem da će svima biti draže da se sklopi vlada, nego da se ide ponovo na izbore”, kaže.

Ranko Ostojić danas je ljutito objavio kako je “odbio biti na listi u kojoj nema ljudi koji su SDP-ovci s rezultatima”. “Bez problema sam mogao ‘preferencijom’ ući, ali neću dati ‘legimititet’ listi na kojoj ima i osoba pravomoćno osuđenih za klevetanje članica stranke! Bolje ne biti na listi, nego izgubiti obraz””, poručio je Ostojić.

Komentiraj