Bauk komentirao odluku da Martina Dalić vodi Podravku: “Nije Borg cicija, to je autogol Vlade”

SPD-ov Arsen Bauk bio je gost na N1 Televiziji gdje je komentirao prijepor oko ukidanja članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori, ali i imenovanje Martine Dalić na čelo Podravke.

Bauk se prvo osvrnuo se na prijepor oko glasanja o izmjenama i ukidanju članarina HGK-u.

Podsjetimo, oporba je napustila Sabornicu, nije bilo kvoruma te je to naišlo na kritike predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji već nekoliko dana ponavlja koliko je to bilo nepotrebno.

“U petak se parlamentarna većina najprije nije uspjela okupiti, najprije iz opravdanih razloga, a onda su se još posvađali oko jednog oporbenog zakona. Što je isto opravdano, ali to je njihov problem”, kazao je Bauk.

Dodao je da je za sve probleme koji su zbog toga nastali premijer okrivio oporbu.

“To je za Nobelovu nagradu za logiku. Znači, da je parlamentarna većina imala jedinstveni stav oko HGK-a, ničega od ovoga ne bi bilo”, kaže Bauk.

“Mislim da se ključ njegovog višednevnog divljanja po ovoj temi krije u nečem drugom, a to je u njegovoj rečenici ‘Bio sam naivan i nisam vjerovao da će se nešto dogoditi’. Njegov ego je doživio u petak potres magnitude barem pet i ovo sve što vidite dalje su podrhtavanja njegovog ega koja će još nešto vrijeme trajati”, tumači Bauk.

“Nije me iznenadio epilog oko HGK-a, već par tjedana smo imali signale da parlamentarna većina neće biti jedinstvena”, rekao je.

“Dobro da je zakon bio na raspravi i uzrokovao određena previranja i u vladajućoj koaliciji i političkom životu”, smatra Bauk.

Otišla iz vlade mimo svoje volje

Zaključno je komentirao medijske prognoze da će Marina Dalić zasjesti na čelo Podravke.

“Kako ide ona narodna izreka? Nije Borg cicija. Upotrijebit ću vojnički izraz, nečasno otpušten iz Vlade, ona je otišla iz Vlade mimo svoje volje, smijenjena je da ne bude teret. Kada netko takav dobije mjesto, to je samo po sebi loš imidž za tu tvrtku. Mislim da je to autogol koji je Vlada napravila”, rekao je Bauk.

Komentiraj