Barušić: “Imamo osmero hospitalizirane COVID pozitivne djece različitih kliničkih slika i različite dobi”

Zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Zoran Barušić komentirao je epidemiološku situaciju i hospitalizaciju djece s različitim kliničkim slikama.

“Naša je klinika već danima i tjednima puna bolesnika. I danas smo na gotovo stotinu bolesnika. Imamo i osmero hospitalizirane COVID pozitivne djece različitih kliničkih slika i različite dobi. Trenutno nemamo djece koja su takvog zdravstvenog stanja da zahtijevaju mehaničku ventilaciju”, izjavio je u Dnevniku HRT-a Zoran Barušić.

Barušić je kazao kako je borba za svaki bolnički krevet prisutna svakodnevno. Naročito je veliki pritisak na jedinicu intenzivnog liječenja gdje koji su bolesnici koji su u ovome četvrtom valu mlađe životne dobi, naglasio je.

Na pitanje hoće li bolnice biti primorane prijeći na hladni pogon ako se nastavi ovako veliki trend novooboljelih kazao je da “se boji da će se morati raditi daljnja reorganizacija zdravstvenog sustava”.

Teži scenarij nije isključen

“Posebno me brine kako će se u tim uvjetima pružiti adekvatna pomoć onima koji su COVID negativni a trebaju bilo kakav dodatni zahvat obradu ili liječnje. Vjerujem da će se od strane svih nadležnih institucija naći rješenje za, teoretski – ono što nam se može događati idućih tjedana, a što nije isključeno. Temeljem ovoga što se sada događa – svi se plašimo dana koji slijede”, kazao je Barušić.

Komentiraj