Baron Cohen bio je spektakularan kao Freddie Mercury, tvrdi David Fincher

Autor:

Netflix

Film „Bohemian Rhapsody“ bio je jedan od najvećih hitova 2018. godine i proslavio je Ramija Maleka u ulozi Freddija Mercuryja, pjevača grupe Queen. Film je režirao Bryan Singer ali ne u potpunosti, nakon sukoba na snimanju film je dovršio Dexter Fletcher. Međutim, pripreme za film trajale su godinama i po prvotnom planu trebao ga je režirati David Fincher a u glavnoj ulozi trebao je glumiti Sacha Baron Cohen, poznatiji kao Borat. O tome je David Fincher u podcastu The Director’s Cut razgovarao sa redateljem i scenaristom Aaronom Sorkinom.

Razgovor o Baronu Cohenu nametnuo se jer on glumi jednu od glavnih uloga u filmu „The Trial of the Chicago 7“ koji je Sorkin režirao. „On je tako vješt i specifičan. Puno zna o stvarima s kojima se bavi. Puno razmišlja. Tih je i vrlo oprezno bira riječi“, opisao ga je Fincher dodajući kako nije bio siguran da će dobro odigrati Abbia Hoffmana u filmu „The Trial of The Chicago 7“, ali je kasnije shvatio da je to bio izvrstan odabir.

Tada su počeli razgovarati o Baronu Cohenu i filmu „Bohemian Rhapsody“ te je Fincher upitao Sorkina je li vidio probne fotografije Barona Cohena kao Freddija Mercuryja. Sorkin ih nije vidio na što mu je Fincher odgovorio „Čovječe, moraš to vidjeti… te fotografije su spektakularne“. Međutim, Baron Cohen je napustio taj projekt 2013. godine a britanski redatelj Stephen Frears svojedobno je otkrio razloge tome. Naime, Baron Cohen želio je napraviti drugačiji film koji bi bio zabranjen za mlađe od 18 godina i u kojem bi se prikazale najmračnniji dijelovi života Freddija Mercuryja. No, kako su članovi grupe Queen Brian May i Roger Taylor ujedno bili i koproducenti filma, oni su odbili takvu verziju pa je Baron Cohen napustio projekt.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.