Barack Obama: Dolly Parton je trebala dobiti Predsjedničku medalju slobode

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama tijekom televizijskog intervjua ostao je vidno iznenađen što za vrijeme svog mandata nije dodijelio najviše državno priznanje američkoj pjevačici Dolly Parton. To je priznanje odnosno medalja najviša civilna čast koju aktualni američki predsjednik može nekome dodijeliti. Do sada su Predsjedničku medalju slobode dobili između ostalih Bruce Springsteen, Diana Ross i Elvis Presley koji ju je dobio posthumno 2018. godine.

Stephen Colbert je u svom The Late Showu postavio Obami pitanje kako to da Dolly Parton još nije dobila Medalju slobode. „To je sigurno pogreška. Šokiran sam. Iznenađen sam. Mislim da sam pretpostavio da ga je već dobila. To nije u redu. Iznenađen sam. Ona to zaslužuje. Nazvat ću Bidena.”

Dolly Parton ove je godine donirala milijun dolara kompaniji Moderna kako bi pomogla istraživanju novog cjepiva protiv koronavirusa, te tom prilikom izjavila: “Danas sam vrlo ponosna djevojka koja zna da sam uopće imala veze s nečim što će nam pomoći u ovoj ludoj pandemiji”.

Komentiraj