Banožić tvrdi da nije izbjegavao Milanovića: “On je dobio poziv na Svečanu akademiju, ja nisam na Pantovčak”

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je za RTL Danas obljetnicu, ali i uspješno izbjegavanje predsjednika Zorana Milanovića i Vlade.

Na pitanje jesu li izbjegli još jedan susret i zašto, Banožić je odgovorio: “Naravno da ne, cijeli dan imam obveze kao što sam imao u subotu i petak. Imamo svoj raspored i program. Nisam primijetio ni kad je bio ni kad je otišao”.

Milanović nije bio na svečanoj akademiji. Je li to pomalo smiješno, upitan je Banožić. “Što se tiče Svečane akademije, dobio je poziv uredno, nije se odazvao. Poslao je izaslanika. Za razliku od njega nisam dobio poziv na Pantovčak”, kaže.

Milanović obišao izloženu opremu i naoružanje HV-a na Jarunu

Ispašta li vojska, glasilo je pitanje. “Naravno da ne ispašta. Vidite po svim našim izjavama i onome što se prikazuje u javnosti, a to je rad na modernizaciji i opremanju HV-a, rad na razvoju vojnika i vojnikinja da budu zadovoljni. A i da oni koji trebaju ući u sustav uđu s ciljem jasnog razvoja. Nema nikakvih problema što se nas tiče. Milanović ima jedan dio koji mu proizlazi iz Zakona…”, navodi Banožić.

Milanović kaže da stanje u zalihama nije dobro. Koliko je to točno? “Kad bih krenuo nabrajati, jasno ću nabrojati što se nabavilo u mandatu Vlade Plenkovića, bivšeg ministra Krstičevića i mene, a on neka nabroji što je učinio kao premijer za vrijeme svog mandata”, odgovorio je Banožić.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner