Banožić ne odustaje: Najavio žalbu Ustavnom sudu

Autor:

31.08.2023., Zagreb - Hrvatsko vojno uciliste Dr. Franjo Tudjman. Svecano otvorenje Kongresnog centra u Hrvatskom vojnom ucilistu Dr. Franjo Tudjman kojem su izmedju ostalih nazocilii predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkovic i ministar obrane Mario Banozic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić bio je u sukobu interesa kada je sam sebi dodijelio državni stan, objavili su u utorak mediji pozivajući se na odluku Visokog upravnog suda, a Banožić je u izjavi Hini poručio kako je ta presuda nepravedna te je najavio žalbu Ustavnom sudu.

“Smatram da je presuda nepravedna, žalit ću se na tu presudu Ustavnom sudu. Imamo dobre temelje za žalbu jer je očito kako su neke činjenice zanemarene, a druge su pak zlonamjerno i tendenciozno interpretirane“, rekao je Banožić.

Dodao je i kako ne bi posebno komentirao taj postupak jer, po njegovom mišljenju, nije gotov. “Daljnje korake će poduzeti moja odvjetnica”, kratko je poručio.

Mediji navode kako je Visoki upravni sud RH odbio Banožićevu žalbu na raniju nepravomoćnu presudu Upravnog suda u Zagrebu čime je potvrdio da je bio u sukobu interesa kad je sam sebi dodijelio državni stan.

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo da si je Banožić dodijelio veliki državni stan i tu odluku potpisao u vrijeme dok je bio ministar državne imovine, on je sam pokrenuo cijeli sudski postupak.

Riječ je o trosobnom stanu u centru Zagreba veličine 90-ak kvadrata koji je Banožić sam odabrao.

Banožić je u žalbi naveo kako nigdje nije propisano da on kao ministar ne smije potpisati odluku o dodjeli stana.

Kako navode mediji, Visoki upravni sud odbio je Banožićevu žalbu, zaključivši da pretpostavio svoj privatni interes javnom, a zbog sukoba interesa morat će platiti novčanu kaznu od 930 eura.

Podsjetimo, sukob interesa ministra Banožića u vezi navedenog stana bilo je otkriće Nacionala u članku iz 2021. godine “Kako je Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 m2 u samom srcu Zagreba da na posao može ići pješice”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.