BANDIĆ: “Svaki umirovljenik grada Zagreba će dobiti maske”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba potvrdio da je u posljednja 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Istaknuo je da je nije dobro da je broj slučajeva iz dana u dan sve veći.

“Mi smo razmotrili izvješća i donijeli jednu preporuku za tri socijalne skupine i jednu obavezu. Prva preporuka je da se u javnom gradskom prijevozu koriste obavezno maske. Tko nema, neka se javi u Crveni križ i uzeti masku. Drugo, za to je zadužena direktorica ZET-a i gospodin Penava i Ured za javnu nabavu i pročelnik Ureda za zdravlje. Druga su skupina naši najmlađi, imamo proboj covida u dječje vrtiće. Imamo od sada obavezu da sve tete u vrtiću nose maske. Treća socijalna skupina su korisnici pučkih kuhinja”, rekao je Bandić.

Poručio je i da će svaki umirovljenik putem mjesnih odbora u roku od 48 sati dobiti po dvije zaštitne maske. “Svaki umirovljenik grada Zagreba će dobiti maske”, rekao je i dodao da zasad neće biti kazni, već samo upozorenja.

Novinari su Bandića pitali i za njegovo zdravlje. “Funkcioniram normalno, nećete me se tako lako riješit”, rekao je.

Dodao je kako gradski prijevoz koriste umirovljenici i kako, kada se uvodi obaveza nošenja maski, Grad preuzima obavezu da im nabavi maske. Rečeno je i kako su u tramvajima osigurana dezinfekcijska sredstva.

Komentiraj