BANDIĆ SE PREDOMISLIO “Podržat ću proračun”

Zarko Basic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se predomislio i neće uvjetovati ništa pri izglasavanju proračuna Plenkovićeve vlade. Prije dva dana je rekao da će, on i njegov nabujali parlamentarni kružok od 11 marljivih ruku, razmisliti o potpori ako se ne odobro 250-300 milijuna kuna za besplatne udžbenik.

“I ako se ne usvoji amadman, mi ćemo glasti za proračun, ali ne vjerujem da nema mudrosti ministra i premijera i da će dopustiti da se to dogodi, ali nećemo rušiti Vladu i proračun”, kazao je Bandić, prenosi televizija N1.

Bandić tvrdi da amandmanom o besplatnim udžbenicima nikome ništa ne uvjetuje.

“Ništa ja nikome ne uvjetujem, što bih ja gospodinu Plenkoviću i ministrici uvjetovao? Već ja molim Boga da ministrici prosvijetli pamet i da kupi djeci udžbenike”, kazao je Bandić.

Poručio je ministrici Divjak i premijeru Plenkoviću da “završe trakavicu s udžbenicima, skinu je s dnevnog reda i da djeci kupe knjige.”

Bandić se obrušio na ministricu Divjak da provedbom eksperimentalne reforme ‘Škola za život’ “vrši eksperiment s djecom”. Kazao je da je “to privatni eksperiment ministrice koji nitko od stručnjaka je nije podržao niti se o njemu raspravljalo”.

“Stranka koja ima četiri mjesta u Saboru ima ministricu koja eksperimentira s djecom. To je opasno”, kazao je Bandić.

“Bandić ima ambiciju biti premijer, a ne ministar”

Komentirao je i jačanje svog saborskog kluba.

“Nabildali smo se, ima nas i bit će nas još, ali nama ništa ne treba, ni ministarska fotelja nam ne treba, kazao je i dodao:

“Bandić nema tih ambicija, Bandić ima ambiciju biti premijer, a ne ministar. Ja nemam druge ambicije.”

Komentiraj