Dalibor Urukalovic/PIXSELL

BANDIĆ “Ne trebam nagrade, nagrade trebaju mene”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je na konferenciji za novinare govorio o aktualnim gradskim temama. Bandić nije mogao izbjeći temu počasnog doktorata, koja je podijelila javnost. Dok bivši predsjednik Ivo Josipović nema ništa protiv toga da se Bandiću dodijeli počasni doktorat, mnogi najavljuju prosvjede i kritiziraju ovu odluku Sveučilišta u Zagrebu.

Ovih smo dana čuli mnogo komentara o tom počasnom doktoratu, a najmanje se moglo čuti od samog Bandića. Tek je jučer kratko izjavio: “Što da komentiram, izvukao sam se na pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, pokoj mu duši, da je to još ‘ki bi da bi’, te da imam previše godina da bih puhao na hladno”.

Danas su ga novinari upitali želi li on uopće počasni doktorat. “Samo budale pričaju o sebi. Bandiću ne trebaju nagrade, nego nagrade trebaju Bandića”, odgovor je zagrebačkog gradonačelnika.

Podsjetimo, Muzička akademija predložila je Sveučilištu da Bandiću dodijeli počasni doktorat jer je riješio problem nedostatka prostora ove ustanove, ali zbog brojnih drugih projekata koji su, kažu s Muzičke akademije, realizirani zahvaljujući upravo zagrebačkom gradonačelniku.

Komentiraj