Bandić ne demantira da ide u predsjedničku utrku, a Pavičić-Vukičević kaže da ga ona neće zamijeniti

Nacional je u novom broju od utorka objavio kako će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dati ostavku na mjesto gradonačelnika glavnog grada Hrvatske i krenuti u predsjedničku utrku, a na njegovo bi mjesto trebala doći zamjenica i bliska suradnica Jelena Pavičić-Vukičević.

Sam Bandić jučer nije demantirao ove napise. Novinarima je kratko poručio: “Najvažnije je da je čovjek zdrav”. Danas, ponovno upitan da komentira pisanje Nacionala, kratko je, u svome stilu, rekao: “Dok god dišem i budem na funkciji kojoj jesam ili nekoj drugoj, vidim, neki su me već i smijenili, uvijek ću biti na strani rada i radnika”.

Jelena Pavičić-Vukičević za Večernji je, pak, demantirala samo dio iz članka koji se odnosi na nju – da će zamijeniti Bandića na mjestu gradonačelnika. Kazala je da nije točno da će ona preuzeti dužnost gradonačelnice u toj operaciji. “Ostalo nemam namjeru komentirati. Ne znam tko će se kandidirati, a tko neće. Ne bavim se kalkulacijama”, rekla je jučer Jelena Pavičić-Vukičević.

Bandić se već jednom kandidirao za ‘gradonačelnika Hrvatske’. Na predsjedničkim izborima 2009. godine u drugom je krugu izgubio od Ive Josipovića. Predsjedničke izbore 2014. godine propustio je jer je bio uhićen u sklopu Uskokove akcije.

Na ovogodišnjoj proslavi Oluje u Kninu, Bandić je pompozno najavio veliko ‘rujansko iznenađenje’, a Nacional je iz dva izvora doznao da bi to iznenađenje moglo biti upravo kandidatura za predsjednika države.

EKSKLUZIVNO BANDIĆ DAJE OSTAVKU na položaj gradonačelnika i ulazi u utrku za predsjednika!

Komentiraj