Baletni studio HNK Ivana pl. Zajca ponovno otvara svoja vrata

Baletni studio HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke  ponovno otvara svoja vrata kako bi okupio polaznike u dobi od 14 godina i starije i pružio im neformalno obrazovanje u klasičnom i suvremenom baletu. Nastava će početi u rujnu, no prije toga, svi zainteresirani pozvani su na Dane otvorenih vrata 17., 18. i 19. lipnja u baletnu dvoranu  HNK Ivana pl. Zajca u Strossmayerovu 1, od 17  do 18  sati za klasični balet, a potom od 18.15 do 19.15 sati za suvremeni balet.

U svojim redovnim oblicima nastave Baletni studio upoznat će učenike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika te razvijati kreativnost kroz improvizacijske tehnike. U dodatnim oblicima nastave uključit će ih u vlastitu scensku izvedbu putem kontinuiranih produkcija.

Oslonac Baletnog studija bit će njegovi iskusni pedagozi: Irina Köteles i Andrei Köteles za klasični balet, te Michele Pastorini i Hugo Rodrigues za suvremeni ples. Takav vrstan odabir pedagoga trajno je opredjeljenje i brend Baleta riječkog „Zajca“. Naglasak u radu plesnih pedagoga jest,  s jedne strane, stvaranje svijesti o samosvojnosti klasičnog baleta, a s druge strane, otvaranje kanala koji koncepte suvremene plesne tehnike usko povezuju s drugim estetsko – umjetničkim područjima.

Stručno vođeni kroz sadržaj studija koji je usklađen s uzrastom polaznika, njihovim dobnim psihofizičkim mogućnostima i tematskim aspiracijama, učenici će ovim programom dobiti adekvatnu pripremu koja je potrebna za upis na akademije u području plesne umjetnosti.

 

Komentiraj