Baletni ansambl HNK Ivana pl. Zajca gostuje u njemačkom Ludwigsburgu

Dražen Šokčević

Baletni ansambl HNK Ivana pl. Zajca očekuje još jedno značajno međunarodno gostovanje.

Nakon velikog uspjeha s ‘Meditranskom trilogijom’ u veljači ove godine, riječki Balet se vraća u njemački Ludwigsburg, ovoga puta s baletom ‘Romeo i Julija’.

Balet Sergeja Prokofjeva u koreografiji glasovitog Jiříja Bubeníčeka je na rasporedu u subotu i nedjelju (3. i 4. prosinca) u kazališnoj dvorani Foruma am Schlosspark, jednog od najvećih i najsuvremenijih njemačkih centara za kulturna događanja i umjetničke izvedbe.

Baletne umjetnice i umjetnici plesat će priču o bezuvjetnoj ljubavi dvoje mladih iz zavađenih obitelji, koja je prema drami Williama Shakespearea, uz dirljivu, romantičnu glazbu Sergeja Prokofjeva postala jednim od najvažnijih i najljepših baletnih klasika.

FOTO: Dražen Šokčević

Riječka verzija u koreografiji i dramaturgiji Jiříja Bubeníčeka, koja je premijerno izvedena u “Zajcu” u travnju 2022. godine, usredotočuje se na dvoje mladih ljudi koji jednostavno slijede ideale svojih srca i bezuvjetne ljubavi. Priča se odvija u kostimima Nadine Cojocaru te scenografiji Aleksandre Ane Buković, u ambijentu arhitekture iz snova koja podsjeća na ruševine zaboravljenog grada.

Podsjetimo, u veljači je riječki Balet već doživio veliki uspjeh kada su u Ludwigsburgu čak tri puta izveli ‘Mediteransku trilogiju’ pred 1.800 gledatelja iz pokrajine Baden-Württemberg, koji su ih ispratili ovacijama.

Baletni ansambl ponovno će biti na pozornici u Riječkom HNK 21., 22., 23., i 24. prosinca s ‘Orašarom’ koreografa Maura de Candije.

FOTO: Dražen Šokčević

Komentiraj