BAČIĆ “Maloprije sam saznao da su Curić i Brkić kumovi”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u srijedu je u Saboru komentirao ‘aferu SMS’. Danas je, podsjetimo, uhićen i Blaž Curić, vozač ministra Tomislava Tolušića, a ujedno i kum zamjenka predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića.

Oporba u Saboru navodi kako se radi o unutarstranačkom obračunu. “U zadnje vrijeme ne shvaćam ozbiljno oporbu pa to ne znači puno. Sve što se događa u ovom trenutku samo govori da su pravne institucije u RH apsolutno neovisne i da imaju otvorene ruke, rade u skladu sa zakonom i da nema nedodirljivih, kao i da sve što treba procesuirati treba učiniti neovisno o pravcu u kojem idu istrage i to je jedina istina”, rekao je Bačić.

Za Vargu je, kaže, prvi put čuo kada se otvorila ova afera. “Ne znam tko jem, niti bih ga prepoznao”, navodi Bačić, koji je komentirao i navode kako je Varga prilikom uhićenja tražio da se nazove Gordana Jandrokovića.”Razgovarao sam s njim i ni on nema pojma tko je ta osoba. Pitanje je kako je on njega spomenuo kad je davao svoju izjavu, nemamo dovoljno informacija. Jandroković nema nikakve veze s Vargom”, rekao je Bačić.

Kaže i kako nije znao da je Curić Brkićev kum. “Maloprije sam saznao da su kumovi. Čuo sam i jutros da je Brkić rekao da pustimo institucije da rade svoj posao i slažem se s time”, istaknuo je i kazao da treba pričekati više informacija.

“Ovaj HDZ hoće, želi i radi sve da institucije budu neovisne i da rade sve ono što i jest njihova nadležnost, ništa drugo nije u interesu HDZ-a. Ti navodi da se ovdje radi o obračunu u stranci su pucanj u prazno, to s nama nema nikakve veze, želimo samo da se sve rasvjetli i utvrdi”, zaključio je Bačić.

Komentiraj