Bačić komentirao budući status Frane Barbarića: “To je jedna od temeljnih zadaća…”

Autor:

27.11.2023., Zagreb - Ministar Branko Bacic dao je izjavu za medije nakon sjednice sireg Predsjednistva HDZ-a. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Neva Zganec/PIXSELL

Završen je sastanak koalicijskih partnera. 

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić otkrio je o čemu se razgovaralo. Ministrica Vučković je govorila o svinjskoj kugi, ministar Malenica o plaćama u javnoj službi i uredbama koje bi trebale stupiti na snagu do kraja ožujka, prenosi N1.

“Bilo je riječi i o ostavci, odnosno razrješenju predsjednika Uprave HEP-a”, rekao je Bačić.

Na pitanje je li već predstavljen novi šef Uprave HEP-a, Bačić kaže da nije  i da su konzultacije u tijeku. “

Ubrzo će se sastati NO, jasno da ćemo na razini Vlade o tome raspraviti i donijeti odluku”, kaže Bačić dodajući da su tri člana Uprave ostala i da nema problema u funkcioniranju HEP-a te da će se vrlo brzo pristupiti odabiru novog kandidata. Na sjednici vladajuće većine nije se spominjalo nijedno ime, kaže Bačić.

O budućem statusu Frane Barbarić u HEP-u odlučit će se na sjednici NO-a HEP-a, kaže Bačić, dodajući da je to jedna od temeljnih zadaća NO-a, da odlučuje o statusnim pitanjima članova Uprave. Prema Bačićevim riječima, traju konzultacije o novom članu Uprave, a u tom postupku će se raspravljati i o statusu dosadašnjeg šefa Uprave.

“Danas je predsjednik Vlade upoznao članove vladajuće većine s razrješenjem dosadašnjeg šefa Uprave, o njegovom statusu nije bilo riječi”, rekao je Bačić.

Govoreći o hrvatskim navijačima u grčkim zatvorima, Bačić kaže kako ne bi svojom izjavom htio dovesti o pogoršanja statusa hrvatskih zatvorenika i da bi htio da bez ikakvog utjecaja grčko pravosuđe donese što skoriju odluku.

Na ponovljena pitanja naše reporterke, Bačić kaže kako se na sastnaku vladajuće koalicije nije nikako razgovaralo o konkretnim imenima mogućih nasljednika Frane Barbarića. Plenković je, kaže, govorio o razlozima koji su doveli do razrješenja Barbarića i da vladajuća većina dopušta premijeru da donosi odluke o razrješenjima te su mu dali punu podršku za to razrješenje i za to da u narednim danima imenuje novog šefa HEP-a. Bačiću nije neobično to što se nije razgovaralo o imenima. “Ono što je u nadležnosti Vlade i predsjednika Vlade usuglašavamo na sjednicama Vlade, tako funkcioniramo već sedam godina. Nećemo mi ići vani prije nego upoznamo naše partnere s budućim kandidatom za predsjednika Uprave HEP-a. Postoje pozicije i dužnosti s kojima upoznamo partnere prije imenovanja”, kazao je Bačić za N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.