Bačić kaže da oporbi ne smeta meritum zakona, već način na koji je on izglasan

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko bačić u petak je novimarima u Saboru komentirao donošenje izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima je omogućeno novčano kažnjavanje za nepridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

“Onaj tko povezuje broj umrlih s brojem ruku koje izglasavaju zakon u Saboru ne poznaje stvarnost ni rad Sabora, a nije mu ni stalo do naših sugrađana. Ja sam pitao oporbu smeta li vam što se zakon donosi u skladu s Ustavom ili vam smeta meritum zakona, ako smeta što je donesen sa 76 ruku, onda propitujte na Ustavnom sudu jesmo li pogriješili, a ako vam smeta meritum, onda dajte konkretni prijedlog kako bi taj meritum, odredbe i mjere sačuvali život građana. Za divno čudo, njima smeta kako je donesen zakon”, rekao je Bačić o kritikama oporbe oko donošenja zakona.

Rekao je i da se u Hrvatskoj ne radi ništa što ne rade ni druge zemlje Europske unije i svijeta. “Oporba je mogla predložiti bilo koje druge mjere. Ja vjerujem da bi Vlada te mjere bila ozbiljno razmotrila i one bi bile dio zakona. Ne vidim zašto bi se vladajuća većina odmah oduprla i ne bi prihvatila neku mjeru koju su kroz amandmane dobro obrazložili”, kaže Bačić.

“Kada dođe vrijeme da se mi, građani Hrvatske koji nismo u onim prvim skupinama koje se trebaju cijepiti, ja ću se vrlo rado cijepiti”, odgovorio je na novinarsko pitanje hoće li se cjepiti kad cjepivo protiv koronavirusa stigne u Hrvatsku.

Komentiraj