Bačić: “Da sam na mjestu članova Uprave Ine dao bih ostavku zbog moralne odgovornosti”

Autor:

09.09.2022., Zagreb - Na konferenciji za medije Kluba zastupnika HDZ-a odrzanoj u Saboru o temi „Vladin paket mjera za zastitu kucanstava i gospodarstva od rasta cijena“ govorili su zastupnici Branko Bacic i Marko Pavic.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u petak je na konferenciji za medije, komentirajući paket vladinih mjera, rekao da nikad nije bilo većeg, sveobuhvatnijeg, masivnijeg paketa mjera koji, kad mu se pridodaju mjere iz veljače, iznosi 26 milijardi kuna, odnosno preko 6 posto BDP-a.

Podsjetio je kako su paketom zadovoljni socijalni partneri, podržali ga brojni stručnjaci, a to, dodao je, znači da je Vlada dobro procijenila i predložila kvalitetan program. Bačić je odbacio kritike oporbe i poručio da od njih očekuje paket mjera koje je iznjedrila nedavna ‘plodonosna, mudra rasprava u Saboru, koja je bila lišena vrijeđanja, govora mržnje’, kako bi ga građani usporedili s Vladinim paketom.

Najavio je i kako će Vlada aktivno pratiti provedbu paketa i po potrebi reagirati. “On nije zapisan u kamenu, nije Sveto pismo”, poručio je i naglasio da je oko zamrzavanja cijena osnovnih namirnica vođen intenzivan dijalog s prehrambenom industrijom i trgovcima, te kako se ne boji nestašice tih proizvoda.

“Neće će dogoditi nestašice određenih proizvoda, jer ćemo biti u stalnom kontaktu i adekvatno reagirati”, naglasio je Bačić i dodao da određene cijene nisu došle same po sebi, nego su rezultat analiza, razgovora.

Mjerama se, dodao je, pokazala nezaobilazna uloga države, nakon tri krize  Hrvatska ima najveći broj zaposlenih i nikad manji broj nezaposlenih, da Vlada nije znala reagirati, danas taj podatak ne bi bio takav.

Na novinarsko pitanje je li pljuska premijeru što hrvatski članovi Uprave Ine nisu podnijeli ostavke iako ih je pozvao da to učine, Bačić je odgovorio negativno. “Da sam na njihovu mjestu dao bih ostavku zbog moralne odgovornosti”, istaknuo je Bačić i podsjetio da je Vlada donijela odluku da Nadzorni odbor (NO) razriješi članove Uprave Ine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.