Azerbajdžan – Hrvatska, početne postave

Od 18 sati na Bakcell Areni u Baku počinje susret skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine u kojem se sastaju Azerbajdžan i Hrvatska.

U tri dosadašnja susreta ove dvije reperezentacije Hrvatska je upisala dvije pobjede i jedan remi. Posljednja utakmica je odigrana u ožujku prošle godine kada su Vatreni pogocima Barišića i Kramarića poništili pogodak Sheydaeva.

Nakon što su sve momčadi u grupi odigrale po četiri utakmice Vatreni se s devet osvojenih bodova, zajedno s Mađarskom, nalaze na vrhu ljestvice.

Izabranici Zlatka Dalića su u dosadašnjem tijeku kvalifikacija bili bolji od Azerbajdžana (2:1), Walesa (2:1) i Slovačke (0:4) dok su poraženi kod Mađarske (2:1).

Momčad Azerbajdžana koju pak vodi hrvatski trener Nikola Jurčević do sada nije upisala ni bod. Poraženi su od Hrvatske (2:1), Mađarska (1:3), Slovačke (1:5) i Walesa (2:1).

Domaćini zbog ozljede večeras ne mogu računati na Mamaadova dok je Hrvatska u Baku doputovala bez ozlijeđenih Kramarića, Kovačića i Jedvaja. U konkurenciji nisu ni Pjaca, Pivarić i Vrsaljko koji su još u procesu rehabilitacije nakon teških povreda dok je zbog osobnih razloga odaziv reprezentaciji otkazao Rakitić.

Današnju utakmicu će suditi Švicarac Sandro Schärer kojem će pomagati sunarodnjaci Stephane De Almeida, Alain Heiniger i Fedayi San.

Nikola Jurčević i Zlatko Dalić susret su odlučili započeti sa sljedećim početnim sastavima:

Ljestvica:

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]